sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Neuvolakortin kannet

Siitä lähtien kun monta kuukautta sitten törmäsin Villapata kiehuu -blogin äitiyskortin ompeluohjeeseen, olen suunnitellut kansien tekoa. Ja vaikka epäilemättä tuo yllämainittu ohje on hyväksi koettu ja ilmeisen suosittu, oli siinä aivan liian monta vaihetta omille taidoilleni ja viitseliäisyydelleni. Joten päätin tehdä vähän simppelimmät kannet, joiden väliin muovisen kuoren saa sujautettua. Ja koska tässä ei montaa vaihetta ollut, ajattelin kirjoitella ohjeetkin (kuvat suurenevat niitä klikkaamalla):


Leikkaa itseäsi miellyttävästä kankaasta 19-20cm x 41cm suikale. Itse käytin Ikeasta ostettua paksua puuvillaista kangasta.Teen ehkä kyllä vielä toiset kannet enemmän "lapsellisemmasta" kuosista, vaikka nämäkin ovat siitä hyvän väriset että käyvät sekä tytöille että pojille (ei sitä ikinä tiedä, vaikka rinsessaa onkin ennustettu).Taita pitkät reunat ja ompele siten, että kappaleen leveydeksi jää 17cm. Itsellä meni vähän turhan tiukille kun alkuleveys oli tasan 19cm. Mitään tuplataitoksia ei tarvita.

Taita lyhyet reunat ja surauta siten, että kappaleen pituudeksi jää 38cm. Tähänkään en mitään hienoja tuplataitoksia tehnyt, nuo reunathan jää piiloon. Siisti langanpätkät.


Taita päädyt 7cm keskellepäin sisäpuolelle (käytä apuna silitysrautaa) ja surauta pitkät sivut parin millin päästä reunoista, päästä päähän. Kansien pituudeksi jää 24cm. Siisti viimeisetkin langanpätkät.Sujauta muovitasku uusien kansien sisään, täytä tarpeellisilla lappusilla ja valmista tuli!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti